Koláč z červené řepy se sušenými brusinkami a kousky hořké čoklády

8:31 , , , ,


Miluji vařit z sezonních surovin a podzim mi na ně připadá v našich podnebných podmínkách obzvláště pestrý. Červenou řepu mám moc ráda s rozpečeným kozím sýrem, vlašskými ořechy, rukolou a pokapanou medem. Pokud ji ovšem přidáte do buchty, koláče či jiné sladké mňaminky, dáte svým sladkostem úplně nový (podzimní) rozměr. Pokud byste koláč chtěli doladit, přidejte ke každému kousku lžíci šlehačky, která se bude krásně doplňovat sytou kakaovo-čokoládovou chutí.



INGREDIENCE:
500 g červené řepy
2 vejce
90 g třtinového cukru
150 g celozrnné mouky
50 ml rýžového oleje
50 ml vody
7 lžic kakaa
100 g kvalitní vysokoprocentní čokolády nasekané na malé kousky
100 g sušených brusinek
100 g vlašských ořechů
2 lžičky prášku do pečiva

POSTUP:
Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na menší kousky, dejte do kastrůlku a uvařte. Potom nechte lehce vychladnout a rozmixujte na hladkou kaši. K řepě přidejte vodu, olej, vejce a cukr a dobře promíchejte.

Smíchejte si mouku a prášek do pečiva, pak přidejte brusinky a ořecha a směs vsypte k připravené řepné směsi. Nakonec vmíchejte čokoládu.

Směs nalijte do formy, kterou si vyložíte pečicím papírem. Pečte asi 50 min na 170°C.

Koláč nechte vychladnout, posypte kakaem a podávejte.

0 komentářů