Banánový raw dort se skořicí

5:06 , , ,


Raw dorty jsou ve zdravé stravě obrovská modní vlna. Co se týká celkového raw stravování, rozhodně tomu nefandím (z dietetické i zdravotní stránky má výhradně raw strava mnoho závažných nedostatků), nicméně dát si místo pečené buchty kousek raw dortíku, to je podle mě parádní. Nejvíc na raw dortech miluji tu krémovou konzistenci. Navíc přesně víte, co jíte. Tento banánový je opravdu jednoduchý a tím pádem ideální i pro "raw začátečníky". Tak s chutí do toho, třeba vás tenhle trend raw sladkostí také ovládne :)



INGREDIENCE
ZÁKLAD:
1 hrnek mandlí
1/2 hrnky datlí (pokud použijete sušené, namočte je alespoň na 3 hodiny do vody)
2 lžíce kokosového oleje

NÁPLŇ:
2 šálky kešu  (nechte namočené přes noc)
2 větší banány (nebo 3 malé) - čím zralejší, tím sladší
5-6 lžic rozpuštěného kokosového oleje (zahřívejte ve vodní lázni nebo na opravu malou teplotu)
3 lžíce citronu
2 lžíce skořice + na ozdobení

POSTUP:
Nejprve rozmixujte suché mandle, pak přidejte datle a kokosový olej. Můžete přidat i trošku vody, ale ve výsledku vám musí vzniknou hustá, ale jemná směs. Tu vmačkejte do připravené formy, kterou si na dně vyložte pečicím papírem a okraje nemažte troškou kokosového oleje. Základ dejte do lednice.

V mixéru rozmixujte kešu ořechy a když jsou jemně rozmixované, přidejte postupně všechny ostatní ingredience. Nakonec můžete směs dosladit agáve sirupem, pokud vám přijde málo sladká. Namažte směs na připravený základ a dejte odpočinout do lednice (mně stačili 3 hodiny, aby krém ztuhl).

Před podáváním posypte skořicí a můžete ozdobit plátky banánu nebo ořechy. 

0 komentářů