Avokádový koláč s banány

9:36 ,

Mám ráda jednoduché, zdravé a praktické recepty. O tom, jak je avokádo zdravé, se poslední dobou píše snad v každém food a lifestylovém časopisu, takže vás nebudu vyčerpávat informacemi o jeho úžasných vlastnostech (ono si to ostatně dneska už každý lehce vygoogluje ;)). Jenže všichni určitě znáte tu situaci, kdy si koupíte avokádo, ale pak na něj zapomenete a ono už je za dva dny příliš měkké, abyste z něj udělali třeba guacamole, co pak? Udělejte koláč, do kterého se avokádo krásně schová! Navíc ho smlsnou i děti, aniž by tušily, jakou vitaminovou bombu si dopřávají.



INGREDIENCE:
200 g celozrnné mouky
50 g třtinového cukru
110 g změklého másla
1 vejce

2 avokáda
3 banány
6 lžic kvalitního kakaa
Na doslazení: agáve sirup, med nebo datlový sirup 

POSTUP:
Smíchejte mouku s cukrem, zapracujte celé vejce a máslo. Vezměte si kulatou formu vyloženou pečicím papírem a těsto do ní prsty vmačkejte, aby bylo rovnoměrně pokryté celé dno i okraje.

Na připravené těsto položte další kus pečicího papíru, ten párkrát promáčkněte vidličkou a zatěžkejte. Pečte na 180°C asi 10 min, potom sundejte zátěž a hodní pečicí papír a pečte ještě 5 min nebo dokud není těsto pěkně upečené.

Avokádo a banány společně rozmixujeme. Směs by měla být naprosto hladká. přimícháme kakao a podle vlastní chuti dosladíme. Směs nalijeme na vychladlý korpus, pěkně uhladíme a necháváme odpočinou v lednici (ideálně potažené folií nebo přikryté, aby náplň neosychala).



0 komentářů