Hruškové cupcaky se skořicí

6:35


Cupcaky jsou ideální na všechny párty a oslavy. Jsou to malinké dortíčky, které mají vždycky úspěch u malých i velkých mlsálků. Rozhodla jsem se pro kombinaci hrušky a jablka, je nesmrtelná. Nadchne každého a připomene krásný teplý podzim plný barevného listí.



MUFFINY:
2 očištěné a rozmixované hrušky (můžete i oloupat, ale pokud slupku necháte, obohatíte cupcaky o vlákninu a další vitaminy)
200 g celozrnné mouky
80 g třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečení (používám bezfosfátový)
1 lžička jedlé sody
1 vejce
90 g másla
4 lžičky mleté skořice
mléko podle potřeby

KRÉM:
250 g mascarpone
250 g nízkotučného tvarohu
2 lžičky mleté skořice
med na doslazení

POSTUP:
Předehřejte si troubu na 180°C.

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr a skořici a vše pořádně promíchejte. Pak přidejte všechny zbývající suroviny na muffiny a opět pořádně promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Mléko přidejte pouze podle potřeby, abyste dosáhli požadované konzistence. Směs by se měla táhnout, ne úplně téct, ale zase ne být příliš pevná.

Připravte si muffinové košíčky (já používám buď silikonové, nebo papírové, ale ty musíte péct s kovovou formou, protože sami směs neudrží) a naplňte je asi do 2/3. Pečte zhruba 15-20 min. Během pečení se snažte troubu neotvírat, aby teplo neuteklo a muffinky vám nespadly.

Upečené muffiny nechte vychladnout.

Na krém stačí smíchat všechny ingredience - med podle chuti. Ozdobte s ním muffiny a můžete na ozdobu posypat skořicí.


0 komentářů