Avokádové truffles

10:12 , , ,


Blíží se Valentýn a s ním i nekonečná debata: slavit či neslavit. Já si myslím, že je vždy hezké, udělat si příjemnou romantickou chvilku. K tomu samozřejmě svátek nepotřebujete, ale když už je, tak proč toho nevyužít.

Pokud chcete letos dáreček vytvořit sami a s láskou, neznám lepší způsob, než něco dobrého. Láska přeci prochází žaludkem. Avokádo je super zdravé, čokoláda super romantická a navíc to máte hotové za chviličku!

A pokud zrovna lásku svého života nemáte, tak to berte jako dobrou příležitost, kdy můžete ukázat sami sobě, že se také máte rádi. Udělejte si něco dobrého a zdravého. Třeba tyhle úžasné avokádové truffles.



INGREDIENCE:
1 zralé avokádo
200 g kvalitní čokolády (já použila čokoládu se 70% kakaa)
1 čajová lžička ghí nebo kokosového oleje (ghí je přepuštěné máslo - dá se koupit i vyrobit, pro návod stačí lehce zapátrat na internetu :) )

Na obalení: kakao, loupaný sezam, kokos, rozdrcené oříšky, ..

POSTUP:
Čokoládu i s ghí (nebo s kokosovým olejem) rozpusťte ve vodní lázni a nechte zchladnout.

Avokádo rozmixujte a přimíchejte k němu zchladlou čokoládu. Směs promíchejte a uložte do lednice minimálně na 45 min. (nyní máte čas na čaj, knížku a pěknou chvilku pro sebe ;)).

Vyndejte směs z lednice, připravte si do hlubokého talíře to, v čem chcete truffles obalovat a pomocí čajové lžičky vytvářejte hrudky, které obalujte. Můžete tvarovat i perfektní kuličky, ale proč? Vždyť drobné nedostatky jsou znakem ruční práce.


4 komentářů