Čokoládové muffiny s krémem z burákového másla

8:12 ,


Čokoláda jako základ a burákové máslo jako třešnička na dortu? Mně to zní jako ideální reprezentant té země neomezených možností za vekou louží. Ať už americkým dobrůtkám fandíte, nebo ne, tenhle cupcake vyzkoušet musíte. Moje cesta k burákovému máslu byla docela složitá, protože za začátku mi vůbec nechtunalo, ale nevzdala jsem se a ochutnávala pořád a pořád dokola a najednou jsem si ho nenávratně zamilovala. Pokud jste ještě ve fázi "boje" pak bych možná pro jistotou zkusila jiný krém, ale pokud už jste burákovému máslu přišli na chuť, pak není na co čekat!

A abyste si nemysleli, že je máslo jako máslo. Burákové máslo sice obsahuje tuky, ale rostlinné a nenasycené a ty jsou našemu zdraví velmi prospěšné. Navíc je zdrojem bílkovin, vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek. Je těžké ho nemilovat.



INGREDIENCE:
MUFFINY:
180 g pohankové mouky
1 lžička kypřícího prášku (já používám bez fosfátu)
špetka soli
2 lžíce kvalitního kakaa
100 g kvalitní čokolády nasekané na kostičky
250 g třtinového cukru
100 g změklého másla
2 vejce
mléko (cca 200 ml, aby těsto mělo ideální konzistenci)

KRÉM:
1 vanička nízkotučného tvarohu (250 g)
1 mascarpone (125 g)
170 g burákového másla (já používám crunchy, ale pokud ho chcete mít pěkně hladký, tak volte creamy)
agávový sirup na doslazení 


POSTUP:
Troubu předehřejte na 180C a připravte si formičky na muffiny.

Smíchejte sůl, mouku, kakao, kypřící prášek a špeku soli. V míse prošlehejte cukr s máslem a přidejte k mouce. Dále přidejte vejce a mléko. Nakonec přisypte čokoládu.

Plňte formičky do 2/3 a pečte cca 15 minut.

TIP: troubu při pečen neotvírejte, muffinky by mohly spadnout.

Tvaroh, mascarpone a burákové máslo společně vyšleháme. Když má pěnovou konzistenci, tak doslaďte podle chuti. Krémem ozdobte vychladlé muffinky.

0 komentářů