Jáhelný pudink

10:47 ,


Snídaně je základ, to je jasné a o tom se diskutovat vůbec nemusí. Já si ráno klidně přivstanu dřív, hlavně abych měla čas vychutnat si svůj šálek čaje a dát si dobrou snídani. Ráno si na snídani dovoluji z celého dne největší porci a navíc jsou ohromně variabilní. Na snídani se mohu těšit, už když ráno vstávám, a díky ní mám start do nového dne krásný.

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a pro nás ideální v tom, že historicky patří do našeho jídelníčku. Obsahují spoustu minerálních látek a vitaminů a navíc jsou lehce stravitelné. Jahelný pudink je jen jedna z mnoha variant, jak jáhly zpracovat. Já mám třeba hodně ráda tradiční staročeský jahelník (brzy na blogu).



INGREDIENCE:
150 g jáhel
300 g bílého jogurtu
2 lžičky skořice
nasekané kešu oříšky
datlový sirup (můžete použít i agáve nebo javorový)

POSTUP:
Jáhly uvařte podle návodu na obale, po uvaření je nechte okapat od vody a zchladnout.

Smícháme všechny ingredience mimo kešu oříšků (datlový sirup dejte podle chuti) a přidáme i jáhly. Vše rozmixujeme dohladka. Přimícháme nasekané oříšky a trochu si necháme na finální nazdobení.

Směs rozdělíme do mističek, ozdobíme skořicí a nasekanými oříšky. Chutná skvěle ještě vlažný, ale po vychladnutí ho uchovávejte v lednici.

0 komentářů