Borůvkový pohár
V létě jsou nejlepší lehké dezerty, které máte za chviličku hotové (abyste se nepotili v kuchyni) a jsou svěží a lehké. Tenhle recept je tak trochu připomíná cheesecake ve skleničce a rozhodně je ideální zákusek po letním obědě. Borůvky teď navíc lehce koupíte na trhu a určitě si trochu zamražte, protože na tomhle dezertu si pochutnáte nejen v létě.
INGREDIENCE:
150 g kvalitních máslových sušenek
250 g tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
borůvky (množství nechávám na vás, já použila 1/2 l)
agávový sirup
POSTUP:
Nejprve si lehce rozvařte borůvky a pokud se vám zdají moc tekuté, přidejte za stálého míchání vanilkový pudink. Nechte vychladnout.
Našlehejte šlehačku a přimíchejte tvaroh a podle chuti agávový sirup.
Nakonec už jen rozdrťte sušenky a začněte vrstvit do skleniček nebo pohárků.
Nechte odležet v lednici a máte hotovo.
0 komentářů