Dort z červené řepy s kokosovou polevou

9:29 ,

 

Zelenina v dortu? Zkušení ,,zdraví kuchaři" už plánují, kde zítra koupí řepu. Kdo je ve světě zdravého vaření ještě začátečník: nebojte se toho! Budete to milovat. Ne, nebude to chutnat jako zeleninový salát, bude to lahodné, bude to tak úžasné, že ani nebudete věřit, že klíčovou přísadou je řepa. Budete ho milovat a zároveň nesnášet, protože kvůli němu porušíte své novoroční předsevzetí, že večer už se  nejí.



INGREDIENCE:
250 g uvařené řepy
400 g pohankové mouky
350 g jablečného pyré (můžete koupit, nebo sami připravit tak, že očistíte, oloupete a rozvaříte jablka, která následně rozmixujete)
200 g třtinového cukru
7 lžic kakaa

POLEVA:
1 kokosový puding (bezlepkový)
2 lžíce třtinového cukru
500 ml kokosového mléka
4 lžíce boubrbonu (můžete vynechat)
strouhaný kokos na posypání 

POSTUP:
Řepu rozmixujeme na hladkou kaši. V míse smícháme rozmixovanou řepu a všechny ostatní ingredience a pořádně promícháme, aby se všechno spojilo.

Předehřejeme troubu na 180

Kulatou formu si vyložíme pečicím papírem, naliejeme do ní směs a pečeme zhruba 20 min. Pak nechte dort chladnout.

Připravte puding s mlékem a cukrem podle návodu a přimíchejte alkohol. Nalijte na úplně vystydlý koláč. 

Posypte kokosem a podávejte nejlépe s ještě teplou polevou, ale i po vychladnutí je výtečný (poleva trochu ztuhne).



0 komentářů