Dýňový cheesecake & brownies s bourbonem

12:42 , ,




Ta kombinace se může zdát na první pohled trošku podivná, ale věřte mi, je neodolatelná. Mužete ho mít jako dokonalou tečku za skvělým obědem, ale i jako světlý bod na konci náročného dne. V každém případě se o něj rozdělte, protože taková dokonalost by se měla posílat dál.



INGREDIENCE:
DÝŇOVÝ CHEESECAKE:
230 g dýňového pyré (stačí rozvařit a následně rozmixovat dýni hokaido)
250 g mascarpone
6 lžic třtinového cukru
špetka soli
lžička skořice
2 lžičky koření do perníku

BROWNIES
150 g kvalitní čokolády
2 vejce
1/2 hrnku rýžové mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
2 lžíce kakaa
1/2 hrnku bourbonu

POSTU:
Začneme s brownies. 100 g čokolády si rozpusťte ve vodní lázni a nechte chvilinku zchladnout, potom přidejte mouku, cukr, kakao, vejce a bourbon a zamíchejte. Zbylých 50 g čokolády nasekejte na kostičky a přimíchejte k ostatním surovinám. Ze směsi si asi 5 lžic dejte stranou a zbytek nalijte na připravený menší čtevrcoový plech, který si předtím vyložte pečicím papírem (můžete také vysypat a vyložit moukou).

Všechny ingredience na dýňový cheesecake si smícháme. Obě směsi by měly mít zhruba stejnou hustotu. Dýňovou směs nalijte na brownies a rozprostřete ji tak, aby byla všude na vrchu.

Vezměte k ruce odebranou část brownies a lžící jí nakapejte na dýňovou směs. Vezměte si párátko, zanořte ho lehce do těsta a vytvořte vzory podle vaší fantazie.

Pečeme na 180°C, dokud se zákusek nezpevní.
 


0 komentářů