Borůvkový cheesecake

3:41 ,


Kdo mě už nějaký čas sleduje, tak ví, že borůvky jsou moje velká láska. Vždycky si vzpomenu, jak jsme jich na táboře museli nasbírat každý jeden hrnek a já jsem většinou zůstala v lese jako poslední, protože jsem rychleji ujídala, než sbírala.

Dneska už byste mě na borůvky asi nedostali. Raději si zajdu na trh, kde si je koupím, a pak místo dřepění na bobečku v lese trávím hodiny v kuchyni. Jen pro představu, zrovna teď mám v mrazáku ještě asi 3 litry borůvek a propadám panice, že mi vydrží tak maximálně do konce roku.

Rozhodně se nebojte obětovat kousek ze svých zásob borůvek, na tento cheesecake se to VÁŽNĚ vyplatí!!



INGREDIENCE:
TĚSTO:
150 g rýžové mouky
100 g změklého másla
1 žloutek
50 g třtinového cukru

NÁPLŇ:
2 balení mascarpone (500 g)
2 plnotučné tvarohy ve vaničce (500 g)
3 vejce
1/2 hrnou třtinového cukru (ochutnejte a podle chuti přidejte)

400 g borůvek 


POSTUP:
Nejprve si připravíme těsto. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto, které vmačkáte na dno kulaté formy. Není potřeba dělat okraje. Pečte asi 10 minut na 170°C.

Všechny ingredience (mimo borůvek) na náplň dáme do jedné mísy se pořádně promíchejte, aby se hmota pěkně propojila. Jako poslední přidejte borůvky. Pokud chcete mít cheesecake bílý a s viditelnými borůvkami, pak příliš nemíchejte. Pokud chcete, aby byl celý pěkně fialový, můžete míchat intenzivněji, aby se náplň obarvila.

Nalijte náplň na předpečený korpus a pečte asi 15 min. Pak stáhněte troubu na 150°C a dopečte cheesecake. Pokud si nejste jistý jestli je cheesecake hotový, stačí s ním trochu zaklepat, pokud se klepe hodně, ještě pečte, pokud už se vám pohybuje jen střed, můžete ho klidně vyndat, až bude chladnout, tak se ještě zpevní.

Cheesecake nechte úplně vychladnout a nechte odpočinout v ledničce. 30 min před podáváním ho vyndejte, aby měl pokojovou teplotu.


0 komentářů