Dýňové cupcaky

2:33


Já jsem spíš zastáncem toho, že americké svátky by se u nás slavit neměli, ale když se dívám na všechny ty seriály a přestavuji si, jak na Halloween chodí všechny děti v maskách koledovat, přála bych si, aby v naší zemi byly taky takové svátky. Abychom si podzim zpříjemnili, vydlabáváme s celou rodinou každoročně dýně. Tím jsem se trochu oklikou chtěla dostat k tomu, že dýně miluji. Špagetovou dýni vydlabu a zapeču se zeleninou, hokaido padne většinou na polívku, protože po té bych se utloukla no a normální dýně vydlabeme, zapálíme si v nich svíčku a užíváme si pomalu přiházející zimní večery.

Abychom se té polévky nepřejedli, vymýšlela jsem další možnost co s ní. Tradiční dýňový koláč už jsem letos párkrát dělala (http://www.mnaminka.cz/2014/10/pumpkin-pie-dynovy-kolac.html), takže jsem se pustila do cupcaků. Co může být víc americké, než halloweenské cupcaky? =D moje nejsou tak úplně halloweenské, jsou ale dýňové a hlavně jsou výborné. Až vám koření provoní dům, všichni se na ně začnou těšit a jakmile je dáte na stůl, jen se po nich zapráší. Jako potěchou vám může být to, že druhou várku lehce uděláte za pár minut, protože je to hrníčkový recept, tedy šup šup a je hotovo.



INGREDIENCE:
1 polévková lžíce skořice
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky drceného hřebíčku
1 a 1/2 lžičky perníkového koření
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
špetka soli
1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky pečicího prášku
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku rozpuštěného másla
2 vejce
3/4 hrnku dýňového pyré (stačí pouze rozvařit očištěnou dýni hokaido a pak ji rozmixovat na kašičku)

KRÉM:
250 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu (jedna vanička)
moučkový cukr podle chuti

POSTUP:
Předehřejte si troubu na 170°C.

Smíchejte všechno koření, mouku, cukr, jednou sodu, pečicí prášek, zázvor a sůl. Vše pořádně promíchejte a pak přidejte i zbytek ingrediencí. Vše promíchejte, aby se těsto spojilo.

Těsto nalívejte do formiček nebo košíků na muffiny. Plňte formičky pouze do 2/3. Nechceme totiž, aby se nám muffiny nafoukly, pokud totiž chceme dělat cupcaky, měla by mít muffinka spíše rovný hořejšek, abychom na něj pěkně dali krém.

Pečte 20-24 min.

Muffinky nechte úplně vychladnout  a potom si připravte krém.

Šlehačku našlehejte. Pokud šleháte ručním robotem, šlehejte na malé otáčky a delší dobu, do šlehačky se pak dostane více vzduchových bublinek a vydří déle nadýchaná. Když je šlehačka vyšlehaná, zašlehávejte pomalu po lžících tvaroh. Jakmile je všlehaný i tvaroh, přišlehejte moučkový cukr podle chuti.

Krémem ozdobte muffinky a podávejte posypané skořicí.


0 komentářů