Pomerančový chlebíček s kakaovými boby

3:41 , ,

Venku mrholí a mě celý den zebou nohy. Už jsem vypila tak 3 litry horkého čaje a pořád cítím chlad. Zima se blíží, což je pro mě po těch vedrech docela teplotní šok. Na druhou stranu se ale blíží i čas Vánoc. Tím rozhodně nechci nikoho dostávat do předvánočního stresu, chci jenom navnadit trošku té krásné atmosféry. Dostala jsem totiž chuť provonět si dům skořicí, pomerančem a perníkovým kořením... tak nějak vznikl pomerančový chlebíček a kakaovými boby. 

Takže si ho teď rychle upečte, vezměte si teplé ponožky a uvařte horký čaj a snězte si ho ještě teplý u nějaké milé knížky.



INGREDIENCE:
1 banán (rozmačkaný nebo rozmixovaný)
1 menší pomeranče (nebo jeden velký) - kůra i šťáva
1 žloutek
1 vejce
100 g rýžové mouky
1 lžička sody
1 lžička prášku na pečení
80 g třtinového cukru
100 g kokosového oleje
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
špetka soli
3 polévkové lžíce nasekaných kakaových bobů

POLEVA:
100 g čokolády
2 lžíce másla
40 ml smetany na vaření

POSTUP:
Smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou a kořením, promíchejte a přidejte všechny ostatní ingredience.

Směs nalijte do připravené formy (vyložené pečicím papírem nebo vymazané máslem a vysypané moukou) a pečte na 180°C asi 30 min - záleží na velikosti formy. Jestli je těsto upečené, můžete kontrolovat tak, že do něj zapíchnete špejli a pokud se na ni těsto nelepí, tak je hotové.

Rozpusťte si máslo s čokoládou a přidejte smetanu, vše spojte a polijte tím vychladlý chlebíček. nechte chvilku odpočinout a můžete podávat posypané kakaovými boby a s plátkem pomeranče.

0 komentářů