Borůvkový coffee cake
Ale upřímně řečeno, je jedno, jestli si ho dáte ke kávě nebo k čaji, ráno nebo večer a nebo ho sníte celý najednou. Bude pořád stejně skvělý. I když celý najednou ho asi sníst nedoporučuji, raději kus dejte někomu ochutnat, ať se můžete pochlubit svých kuchařským talentem!
A jako třešnička na dortu je fakt, že do celého koláče se nepřidává žádný tuk. Takže s pocitem, že jste si upekli nejen skvělou, ale i zdravou dobrotu, si můžete jít zakrojit ještě jednou.
INGREDIENCE:
2 hrnky celozrnné mouky
2 hrnek špaldové mouky
lžička pečicí sody
2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
1 hrnek cukru
2 hrnky čerstvých borůvek (jde to i z mražených)
2 banány
2 vejce
kůra a šťáva z 1 citronu
1 hrnek mléka
POSTUP:
Smíchejte si obě mouky, pečicí sodu, kypřicí prášek, sůl a cukr.
V druhé misce si rozmixujte banány a přidejte mléko, vejce a šťávu i kůru z citronu.
Suchou i mokrou směs spojte a jako poslední lehce přimíchejte borůvky.
Pečte ve formě vyložené pečicím papírem asi 35 minut na 180°C.
0 komentářů