Panna cotta pie s meruňkami
INGREDIENCE:
TĚSTO:
300 g hladké mouky
80 g rozpuštěného másla
100 g třtinového cukru
1 vejce
asi 3-4 lžíce mléka (podle potřeby)
PANNA COTTA:
500 ml smetany ke šlehání
20 g plátkové želatiny
80 g moučkového cukru
MERUŇKOVÁ POLEVA:
400 g vypeckovaných a nadrobno nakrájených meruněk
50 g cukru (ochutnejte, záleží, jak máte sladké meruňky)
10 g želatiny
POSTUP:
Smíchejte všechny ingredience na těsto a vypracujte. Můžete přidat mouku či mléko podle potřeby. Těsto zabalte do folie a nechte odpočinout 150 min v lednici. těsto pak rozválíme a přeneseme na koláčovou formu vyloženou pečicím papírem. Pečeme na 170°C 10 min zatížené fazolemi a 5 min bez zatížení. Upečené těsto necháme vychladnout.
Plátky želatiny namočíme podle návodu do vody a necháme nabobtnat. Smetanu ohřejeme a přidáme cukr, pozor, nesmíte jí vařit. Plátky želatiny slijeme a přidáme do smetany. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí a pak necháme chladnout v kastrůlku. když už není smetana horká, přelijeme ji na korpus a dáme do lednice ztuhnout.
Želatinu na meruňkovou polevu necháme opět podle návodu nabobtnat. Meruňky rozvaříme a necháme chvíli probublávat, potom přidáme cukr a dochutíme. Přidáme nabobtnalou želatinu, rozmícháme a necháme chladnout. Po vychladnutí nalijeme na úplně ztuhnou panna cottovou vrstvu a dáme opět do lednice.
Když koláč ztuhne, můžeme servírovat.
0 komentářů