Banánový cheesecake
Co se týká banánů, já mám nejraději nazelenalé, které nejsou tolik sladké. Takže jakmile banány trošku zhnědnou, už mi nechutnají k samotné, ale díky tomu, že se v nich při procesu zrání zvyšuje množství cukru, jsou ideální pro pečení. Tento cheesecake přislazuji minimálně, protože se o to postarají banány, je tedy vhodný i pro diabetiky.
INGREDIENCE:
TĚSTO:
150 g rýžové mouky
100 g změklého másla
1 žloutek
50 g třtinového cukru
NÁPLŇ:
2 balení mascarpone (500 g)
2 tvarohy ve vaničce (500 g)
3 zralé banány
3 vejce
1/3 hrnou třtinového cukru (pokud nemáte tak zralé banány, můžete dát víc)
POSTUP:
Nejprve si připravíme těsto. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto, které vmačkáte na dno kulaté formy. Není potřeba dělat okraje. Pečte asi 10 minut na 170°C.
Banány rozmixujte a smíchejte je s tvarohem, mascarpone, cukrem a vejci. Vše pořádně promíchejte, aby se hmota pěkně propojila. Nalijte na předpečený korpus a pečte asi 15 min. Pak stáhněte troubu na 150°C a dopečte cheesecake. Pokud si nejste jistý jestli je cheesecake hotový, stačí s ním trochu zaklepat, pokud se klepe hodně, ještě pečte, pokud už se vám pohybuje jen střed, můžete ho klidně vyndat, až bude chladnout, tak se ještě zpevní.
Cheesecake nechte vychladnou a odpočinout v ledničce. 30 min před podáváním ho z lednice vyndejte, aby měl pokojovou teplotu a můžete ho ozdobit zakysanou smetanou, plátky banánu a čerstvou mátou.
0 komentářů