Banánový cheesecake

9:27 ,

Cheesecake je pro mě jistota. Miluji ho ve všech podobách a jsem si s ním vždycky jistá. Kdokoli ho ochutná, je z něj nadšený a mě zase baví vymýšlet nové a nové druhy.

Co se týká banánů, já mám nejraději nazelenalé, které nejsou tolik sladké. Takže jakmile banány trošku zhnědnou, už mi nechutnají k samotné, ale díky tomu, že se v nich při procesu zrání zvyšuje množství cukru, jsou ideální pro pečení. Tento cheesecake přislazuji minimálně, protože se o to postarají banány, je tedy vhodný i pro diabetiky.



INGREDIENCE:
TĚSTO:
150 g rýžové mouky
100 g změklého másla
1 žloutek
50 g třtinového cukru

NÁPLŇ:
2 balení mascarpone (500 g)
2 tvarohy ve vaničce (500 g)
3 zralé banány
3 vejce
1/3 hrnou třtinového cukru (pokud nemáte tak zralé banány, můžete dát víc)

POSTUP:
Nejprve si připravíme těsto. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto, které vmačkáte na dno kulaté formy. Není potřeba dělat okraje. Pečte asi 10 minut na 170°C.

Banány rozmixujte a smíchejte je s tvarohem, mascarpone, cukrem a vejci. Vše pořádně promíchejte, aby se hmota pěkně propojila. Nalijte na předpečený korpus a pečte asi 15 min. Pak stáhněte troubu na 150°C a dopečte cheesecake. Pokud si nejste jistý jestli je cheesecake hotový, stačí s ním trochu zaklepat, pokud se klepe hodně, ještě pečte, pokud už se vám pohybuje jen střed, můžete ho klidně vyndat, až bude chladnout, tak se ještě zpevní.

Cheesecake nechte vychladnou a odpočinout v ledničce. 30 min před podáváním ho z lednice vyndejte, aby měl pokojovou teplotu a můžete ho ozdobit zakysanou smetanou, plátky banánu a čerstvou mátou.  


0 komentářů