Matcha cheesecake

4:07 ,


Matcha je součástí mého každodenního stravování, už si bez ní svůj jídelníček ani nedokážu představit. Pro ty, kdo jsou matchou nepolíbeni jsem do druhého odstavce napsala nějaké informace, protože až zjistíte, jak úžasná tato potravina je, hned se vám cokoliv z ní bude jíst s větší radostí.

Cheesecake si samozřejmě můžete dát dát bez borůvek, ale upřímně řečeno, borůvky nikdy nic nezkazí! A pokud jste si dali tu práci a vyrazili si je do lesa natrhat, určitě je teď využijte. Rozhodně se této neobvyklé kombinace nebojte, určitě si tento cheesecake zamilujete. Já sama jsem byla až překvapená, jaký skvělý výsledek z toho mého kombinování vyšel =D

a teď nějaká ta teorie Matcha je japonský čaj, jehož rostliny se pěstují téměř v úplné tmě, know how na jeho přípravu znají pouze vybraní japonští čajoví mistři. Matcha obsahuje mnoho antioxidantů a vitaminů, pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi. Má nasládlou a jemnou chuť.



INGREDIENCE:
TĚSTO:
150 g rýžové mouky
100 g změklého másla
1 žloutek
50 g třtinového cukru

NÁPLŇ:
2 balení mascarpone (500 g)
2 tvarohy ve vaničce (500 g)
8 g matcha tea (4 pytlíčky)
3 vejce
1/2 hrnou třtinového cukru (ochutnejte a podle chuti přidejte)

300-400 g borůvek
lžíce pudinkového prášku

POSTUP:
Nejprve si připravíme těsto. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto, které vmačkáte na dno kulaté formy. Není potřeba dělat okraje. Pečte asi 10 minut na 170°C.

Všechny ingredience na náplň dáme do jedné mísy se pořádně promíchejte, aby se hmota pěkně propojila. Nalijte na předpečený korpus a pečte asi 15 min. Pak stáhněte troubu na 150°C a dopečte cheesecake. Pokud si nejste jistý jestli je cheesecake hotový, stačí s ním trochu zaklepat, pokud se klepe hodně, ještě pečte, pokud už se vám pohybuje jen střed, můžete ho klidně vyndat, až bude chladnout, tak se ještě zpevní.

Borůvky si dejte do kastrůlku, můžete přidat i trochu vodu. Rozvařte je a přidejte pudinkový prášek. Až začnou borůvky trochu houstnout, sundejte je z plotny a nechte chvilku chladnout, potom přelijte na cheesecake a čekejte, až vychladne.

Cheesecake nechte i s borůvkami úplně vychladnout a nechte odpočinout v ledničce. 30 min před podáváním ho vyndejte, aby měl pokojovou teplotu.

0 komentářů