French Silk Pie

12:01 ,


French silk pie neboli francouzský hedvábný koláč je jeden z velmi populárních koláčů v Americe. Rozhodně kvůli němu nemusíte do žádné kavárny, je totiž extrémně jednoduchý a zvládne ho doma úplně každý. Tradičně se podává se šlehačkou, já jsem ale zkusila malou obměnu a šlehačku jsem zamíchala přímo do koláče, což ho dělá ještě vláčnějším. Navíc jsem ještě přidala mandle, protože kombinace čokolády a ořechů je božská. Takže mixér do ruky a jdeme na to.



INGREDIENCE:
TĚSTO:
150 g rýžové mouky
100 g změklého másla
1 žloutek
50 g třtinového cukru

NÁPLŇ:
200 g čokolády (čím více procent, tím lepší)
250 g změklého másla
3 velká vejce (já použila BIO)
2 smetany ke šlehání (500 ml)
hrnek třtinového cukru


POSTUP:
Nejprve si připravíme těsto. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto, které vmačkáte na dno kulaté formy. Není potřeba dělat okraje. Pečte asi 15 minut na 170°C. Nechte chladnout a připravte si zatím náplň.

Změklé máslo a cukr mixujte asi 2 min. Rozpusťte si čokoládu a nechte ji vychladnout, když má pokojovou teplotu, přidejte ji k máslu a cukru a znovu mixujte, dokud se hmota nepropojí

Snižte rychlost mixéru, přidejte jedno vejce a mixujte 5 minut a takhle postupujte s každým vejcem. Opravdu dodržte čas a nepodvádějte, vejce se musí pořádně vyšlehat.

Našlehejte si ve druhé misce všechnu smetanu a pomalu ji vmíchejte.

Náplň nalijte na připravené těsto a uložte do lednice minimálně na 3 hodiny. Pak stačí plastovým nožem odkrojit okraje koláče od formy a můžete podávat.

TIP: koláč můžete podle fantazie ozdobit vaším oblíbeným druhem oříšků.

0 komentářů