Carrot cake

7:54



Tohle je můj favorit, moje jednička, moje jistota. Carrot cake je jedna z mých TOP mňaminek. Dělám ho už roky, několikrát jsem předělala recept, dala jsem ho už ochutnat spoustě kamarádů, sklidila jsem s ním už spoustu chvály a rozdala jsem už spoustu receptů. Tohle možná zní jako příliš chvály pro jeden cake, ale věřte mi, tohle je dort, pro který stojí za to péct! Nemohla bych vás o tenhle poklad ošidit, protože bez něj by můj blog nemohl dostát svého mňaminkovského názvu. Takže tady je :)



INGREDIENCE:
KORPUS:
200 g třtinového cukru
500 g nastrouhané mrkve
150 g nasekaných ořechů (můžou být i mleté)
150 g strouhaného kokosu
1 citron
5 vajec
300 ml oleje (kokosového, slunečnicového, nebo rozpuštěné máslo - já používám kokosový)
200 g celozrnné mouky
20 g jedlé sody
špetka soli

KRÉM:
200 g másla (úplně změklé)
100 g moučkového cukru
1 kg změklého tvarohu (tj. 4 vaničky)

100 g sekaných vlašských ořechů na posypání (mohou být i mandle)

POSTUP:

Vejce ušleháme s cukrem, vmícháme citronovou kůru i šťávu, postupně přidáme i mrkev, ořechy, kokos, olej, mouku smíchanou s jedlou sodou a sůl a pořádně promícháme, aby se těsto propojilo.

Po promíchání vlijeme do formy vyložené pečicím papírem (nebo můžete vymazat a vysypat), pečeme na 170 °C asi 50 minut. Těsta je opravdu hodně a taky hodně nabude, jestli už je upečené si lehce pohlídáte tak, že si do těsta strčíte špejli a až už se na ní těsto nebude lepit, tak je hotové ;))

Korpus nechte úplně vychladnout.

Máslo na krém si vyšleháme s cukrem a pak přidáme i tvaroh. Krém promícháme a pokud je potřeba, přisladíme.


Korpus si prokrojte (můžete jednou, nebo dvakrát, záleží na šikovnosti a na výšce korpusu). Krémem korpus rovnoměrně promažeme. Pokud zbude hodně krému, můžete dort potřít i po stranách. Nakonec ozdobíme nasucho opraženými ořechy.



TIP: cake se dá udělat i na plech a potřít jen nahoře



0 komentářů