Sacher dort (bez mouky!)

11:58 ,




Nedávno jsem jedla pravý vídeňský  "Sachertorte" a byla jsem upřímně zklamaná. Možná prostě proto, že jsem měla příliš velké očekávání, ale možná proto, že my doma děláme tak trošku alternativní sacher bez mouky a naší domácí meruňkovou marmeládou, která v sobě má celé kousky meruněk. Ono prostě není nad handmade. 

Opravdu ho všem doporučuji, jsem si jistá, že budete nadšení =)



INGREDIENCE:
200 g tmavé čokolády - alespoň 70% (čím kvalitnější, tím lepší)
160 g změklého másla
120 g hnědého cukru
4 vejce (oddělené žloutky a bílky)
200 g mletých mandlí

POLEVA:
50 g másla
100 g tmavé čokolády - alespoň 70% (čím kvalitnější, tím lepší)
4 lžíce meruňkového džemu

POSTUP:
Předehřejte si troubu na 160C (pokud nemáte horkovzdušnou, tak 180C).
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme 200 g čokolády a dáme stranou lehce zchladnout. Máslo a cukr si dáme do misky a vyšleháme do nadýchané pěny, přidáme žloutky, rozpuštěnou čokoládu, mleté mandle a promíchejte.

Vyšlehejte si bílky do tuhé pěny a přidejte je do předem připravené směsi. Hotové těsto přelijte do připravené kulaté formy (vyložené pečicím papírem, nebo vymazané) a pečte asi 30-35 min.

Po upečení nechte dort vychladnout. Když je korpus studený, potřeme ho meruňkovou marmeládou. Rozpustíme si čokoládu s máslem a polevu nalijeme na namazaný korpus. Při pokojové teplotě necháme ztuhnou. Můžete ho klidně hned po ztuhnutí podávat, ale já vždy dám alespoň na pár hodin do lednice, potom čokoláda krásně křupe.

1 komentářů