Polentové placičky s ricottou

11:53 ,



Mám ráda malé sváči během dne, dělají ho totiž příjemnější. Když máte dopoledne hodně práce, ale víte, že se můžete těšit na nějakou dobrůtky nebo když přijdete po náročném dni domů, hodíte si nohy nahoru, zapnete telku, popíjíte čaj a něco uzobáváte. Tak přesně pro takové chvilky jsou ideální tyhle placičky.



INGREDIENCE:
200 g instantní polenty
500 ml zeleninového vývaru
800 g pecorina
lžíce másla
trocha olivového oleje
hrst nasekaných lístků rozmarýnu
sůl, pepř
250 g ricotty

OMÁČKA:
1 řecký jogurt
1 stroužek česneku - prolisovaný
italské koření (já používám BIO směs italského koření, ale je na chuti každého, které konkrétní bylinky zvolí)

POSTUP:
V Hrnci dejte vařit vývar a přisypte polentu. Vařte dokud se voda nevstřebá (asi 3 min). Vmíchejte pecorino, máslo,  rozmarýn, sůl a pepř. Nechte 10 min chladnout.

Po zchladnutí zapracujte ricottu. Připravte si pekáček a vyložte ho pečícím papírem. Do připraveného pekáčku rovnoměrně rozmístěte polentovou směs. lehce směs potřete olivovým olejem (stačí opravu trošku).

Dejte do předehřáté trouby na 180C péct asi na 30 min.
Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat spolu s omáčkou.

PŘÍPRAVA OMÁČKY:
Všechny ingredience jednoduše smícháme. Kdo má rád, může dochutit třeba ještě chilli.

TIP: podávejte jako lehkou večeři se zeleninovým salátem.
TIP: pokud máte rádi pálivé, vyzkoušejte i s chilly omáčkou

0 komentářů