Cookies s burákovým máslem a javorovým sirupem

7:42


Arašídy jsou sice kalorické, ale zdravé! a to se počítá! Uznávám, že ve spojení s máslem se stávají více než zdravými dobrými, ale i kdybych si předtím měla zajít zaběhat, stejně si burákové máslo neodepřu. Tyhle sušenky se mi strašně líbí, protože na první pohled vypadají jako obyčejné cookies s čokoládou, ale když je začnete jíst, začnete cítit chuť burákového másla a potom jemnou dohru javorového sirupu. Obě tyhle chutě mi přijdou extrémně zajímavé a jejich kombinace mě neskutečně baví. Rozhodně doporučuji vyzkoušet a kombinovat se studeným mlékem.



INGREDIENCE:
1/2 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku pohankové mouky
1 hrnek rýžových vloček - namočených přes noc v vodě (můžete použít normální ovesné, ty nenamáčeje)
špetka soli
1 lžička sody
200 g rozpuštěného másla
1 vejce
6 lžic javorového sirupu
6 lžic burákového másla (já požila smooth, ale crunchy by asi taky nechutnalo vůbec špatně)
1 hrnek nasekané čokolády + na posypání sušenek

POSTUP:
Všechny ingredience smíchejte a popracujte. Připravte si plech a pečicím papírem a vytvořte na něj cookies.
Pečte, dokud vám sušenky krásně nezezlátnou. Po upečení dejte na prkýnko, nebo jinou hladkou plochu a nechte vychladnout.


0 komentářů