Borůvkový chlebíček s mátou

7:10 , ,


Tak jsem si říkala, jak je dneska krásně, až jsem z toho musela jít něco upéct. Mlsná mě (jako vždy) zase prohnala a dostala jsem chuť na něco svěžího. Pokud máte v mrazáku ještě pár borůvek z loňska a na okně vám roste čerstvá máta, rozhodně tento recept vyzkoušejte. Mám docela štěstí, že jsem ho stihla nafotit tak rychle, protože u nás se po ně, jen zaprášilo!

PS: já snědla dva kousky už během focení



INGREDIENCE:
TĚSTO:
115 g másla
85 g mascarpone
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
šťáva z 1 citronu
citronová kůra z 1/2 citronu
1 a 1/4 hrnku bezlepkové mouky
1 a 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku
špetka soli
jemně nasekaná čerstvá máta (asi hrstička)
hrnek borůvek (může být i víc)

POLEVA:
1/2 hrnku moučkového cukru
1-2 lžíce citonové šťávy
semínka z 1/2 vanilkového lusku

 + máta na posypání

POSTUP:
Smícháme mouku s kypřícím práškem a pořádně promícháme, potom přidáme všechny zbylé ingredience na těsto, až na borůvky. Vše promíchejte, aby se vytvořilo těsto a až teď přidejte borůvky. Už jen lehce promíchejte, aby se borůvky rozmístily všude, ale neobarvily celé těsto.

Těsto nalijeme do připravené formy (pokud nemáte silikonovou, musíte ji vymazat nebo vyložit pečicím papírem) a pečeme při 180C asi 35 min.

Já používala jako formu srnčí hřbet, pokud budete používat jinou formu, doba pečení se může lišit, takže chlebíček raději bedlivě hlídejte =)

Polevu si připravíte jednoduše tak, že smícháte všechny uvedené ingredience.
Chlebíček můžeme podávat ještě vlažný,přelitý polevou a posypaný lístečky máty.

0 komentářů