Čokoládovo čokoládový cheesecake
INGREDIENCE:
200 g bezlepkových sušenek
100 g rozpuštěného másla
300g hořké čokolády (čím kvalitnější, tím lepší)
750 g mascarpone
150g třtinového cukru
3 vejce
250 ml zakysané smetany
POLEVA:
100g hořké čokolády
50 ml smetany ke šlehání
2 lžičky másla
POSTUP:
Sušenky
si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a promícháme. Hmotu
vtlačíme do dortové formy. Okraje udělat můžete, ale podle mě je cheesecake elegantnější bez okrajů.
Dále
pokračujeme s náplní. čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a nechte lehce zchladnout. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme zakysanou smetanu a
mascarpone. Vše promícháme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 60 minut (já jsem to v horkovzdušné troubě pekla jen na 160°C, musíte koláč hlídat a teplotu regulovat podle konzistence náplně, která úplně neztuhne, toho se ale nebojte, hodně dotuhne ppozději v ledničce). Necháme pomalu chladnout několik hodin (je dobré nechat přes noc odležet v ledničce). Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.
TIP: pokud vám cheesecake popraskal, nepanikařte, poleva prasklinky krásně zakryje.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 60 minut (já jsem to v horkovzdušné troubě pekla jen na 160°C, musíte koláč hlídat a teplotu regulovat podle konzistence náplně, která úplně neztuhne, toho se ale nebojte, hodně dotuhne ppozději v ledničce). Necháme pomalu chladnout několik hodin (je dobré nechat přes noc odležet v ledničce). Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.
TIP: pokud vám cheesecake popraskal, nepanikařte, poleva prasklinky krásně zakryje.
0 komentářů