Čokoládovo čokoládový cheesecake

14:32 , ,

Cheesecaky mě NIKDY nepřestanou bavit. Jejich krémová chuť je tak vynikající. I když jsou finančně spíše náročnější, jednou za čas to rozhodně stojí za to. Tohohle čokoládového vám hlavně stačí jen kousek, protože jeho chuť je opravdu intenzivní. Doporučuji kombinovat s něčím barevně kontrastním, jako jsou třeba jahody, maliny, mochyně židovské nebo zakysaná smetana. Rozhodně si ho zamilujete. Ať už ho upečete na návštěvu, na párty nebo jen tak pro rodinu, budete za hvězdu.



INGREDIENCE:
200 g bezlepkových sušenek
100 g rozpuštěného másla

300g hořké čokolády (čím kvalitnější, tím lepší)
750 g mascarpone
150g třtinového cukru
3 vejce
250 ml zakysané smetany

POLEVA:
100g hořké čokolády
50 ml smetany ke šlehání
2 lžičky másla

POSTUP:
Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a promícháme. Hmotu vtlačíme do dortové formy. Okraje udělat můžete, ale podle mě je cheesecake elegantnější bez okrajů. 

Dále pokračujeme s náplní. čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a nechte lehce zchladnout. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme zakysanou smetanu a mascarpone. Vše promícháme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 60 minut (já jsem to v horkovzdušné troubě pekla jen na 160°C, musíte koláč hlídat a teplotu regulovat podle konzistence náplně, která úplně neztuhne, toho se ale nebojte, hodně dotuhne ppozději v ledničce). Necháme pomalu chladnout několik hodin (je dobré nechat přes noc odležet v ledničce). Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.

TIP: pokud vám cheesecake popraskal, nepanikařte, poleva prasklinky krásně zakryje.


.

0 komentářů