Raw brownies

9:44 , ,



 Mým současným největším přáním je úspěšně odmaturovat a dostat se na VŠ. Dále bych si přála, aby slunce svítilo každý den, aby se objevil lék na rakovinu, aby všichni lidé byli hodní a šťastní, chtěla bych světový mír s neomezený přísun peněz, taky bych chtěla zbavit zemi všech škodlivých látek, zabránit globálnímu oteplování a zastavit masové zabíjení zvířat ... Necítím se úplně skromně =D ... ale když už jsme u té záchrany zvířátek, dala jsem si jeden velký cíl: Začít vařit raw! (raw=syrová strava). Dva roky jsem byla zapřísáhlý vegetarián, takže jsem si řekla, že přidat do svého jídelníčku trochu té "přírody" hravě zvládnu. No dobře, teď ruku na srdce, taky jsem se po Vánocích chtěla zas dostat do formy. Jenže, ouha! ono se dá dělat raw i sladké!! A zatraceně dobré!!! Takže, s hubnutím to asi moc nevypadá, ale za tom mám dokonalý recept na raw brownies. Kdo rád sladké, bude se olizovat a ještě mít dobrý pocit, že zas o trochu ušetřil zemi.
Většina z vás jistě ví, co je to raw, ale jen pro upřesnění. Raw food nebo také vitarianství či syrojedení je jednoduše stravování bez tepelné úpravy. Ingredience na pokrm se mixují (stejně jako u tohoto brownies) a nebo vysoušejí, ovšem s teplotou pouze do 42°C, dále je oblíbenou technikou klíčení). U z pokrmů takto připravených dostáváte maximum vitaminů a navíc je vaše tělo bez problému stráví. Takovou stravou odlehčíte vašemu tělu, napomůžete jeho správnému fungování, vyživíte orgány a pomáhá zlepšit i psychickou bilanci. Pokud se nechcete pustit do raw na plný úvazek, zkuste to třeba jen na týden =)



INGREDIENCE:
1 a 1/2 hrnku vlašských ořechů
1 a 1/2 hrnku datlí (vypeckované)
2/3 hrnku nepraženého kakaa + na posyp
1 velká lžíce medu (pro vegan použijte agávový sirup)
Špetka soli
1 lžička skořice
5 lžic sekaných kakaových bobů - nepražených
2/3 hrnku strouhaného kokosu

POSTUP:
Všechny ingredience dejte do migéru a vytvořte hmotu, která ude mít konzistenci strouhanky. 

Hmotu přemístěte do kulaté formy, zapékací misky, nebo malého pekáčku  at už budete mí jakoukoli nádobu, vyložte ji předtím potravinářskou folií, nebo pečicím papírem. Hmotu uhlaďte. 

Připravené brownies posypte kakaem a dejte odpočinout (nejlépe přes noc) do ledničky. 

TIP: do kakaa, kterým na konci sypete brownies, přidejte lžičku skořice. 


0 komentářů