Kakaové kuličky

6:27 ,


Letos jsem své rodině nadělila pod stromeček jedlé dárečky. Tak trochu jsem se tím vrátila do doby, kdy jsem byla malá a všechny dárky jsem doma vyráběla. Tenkrát to ovšem byly spíše bizarní věci, které akorát zabíraly spoustu místa na poličkách mých babiček. Za těch pár let už jsme zmoudřela, rozhodla se dát něco praktického a hlavně dobrého! Když už jsou ty Vánoce, tak si pěkně napapáme bříška.



Tyto kuličky určitě vyzkoušejte. Pokud jich uděláte víc a vydrží vám v lednici, můžete je tam nechat až týden. Pravděpodobně vám vydrží i déle, ovšem my je snědli tak rychle, že už jsem neměla šanci to zjistit.

 3/4 hrnek kakaa
1/2 hrnku agave (nevegani mohou použít med)
1/2 hrnku lískových oříšků zbavených slupky
1/4 hrnku kešu oříšků
1/2 hrnku másla
špetka soli
+ na obalení kakao, kokos, mleté mandle...

POSTUP:
Kešu i lískové oříšky rozmixujte (jak moc záleží na vás, já preferuji hruběji nasekané, aby byly v kuličkách cítit a pěkně křupaly). Přidejte agave, kakao, máslo a sůl, pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Pokud se vám hmota zdá moc vlhká, můžete přidat kakao nebo ořechy, pokud moc suchá, přidejte máslo.
Z hmoty vytvářejte kuličky. Pokud se vám zdá, že hmota příliš nedrží, dejte ji na chvilku odpočinout do ledničky, ztuhne a půjde vám to lépe. 

Následně kuličky obalte, můžete je obalovat v kakau, ovšem já je asi je asi měla moc vlhké a kakao se mi za chviličce vpilo, takže jsem je nakonec obalila v drcených mandlích. Dejte odpočinout do lednice alespoň přes noc. 

Kuličky skladujte s lednici.

0 komentářů