Kakaové kuličky
Tyto kuličky určitě vyzkoušejte. Pokud jich uděláte víc a vydrží vám v lednici, můžete je tam nechat až týden. Pravděpodobně vám vydrží i déle, ovšem my je snědli tak rychle, že už jsem neměla šanci to zjistit.
3/4 hrnek kakaa
1/2 hrnku agave (nevegani mohou použít med)
1/2 hrnku lískových oříšků zbavených slupky
1/4 hrnku kešu oříšků
1/2 hrnku másla
špetka soli
+ na obalení kakao, kokos, mleté mandle...
špetka soli
+ na obalení kakao, kokos, mleté mandle...
POSTUP:
Kešu i lískové oříšky rozmixujte (jak moc záleží na vás, já preferuji hruběji nasekané, aby byly v kuličkách cítit a pěkně křupaly). Přidejte agave, kakao, máslo a sůl, pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Pokud se vám hmota zdá moc vlhká, můžete přidat kakao nebo ořechy, pokud moc suchá, přidejte máslo.
Z hmoty vytvářejte kuličky. Pokud se vám zdá, že hmota příliš nedrží, dejte ji na chvilku odpočinout do ledničky, ztuhne a půjde vám to lépe.
Následně kuličky obalte, můžete je obalovat v kakau, ovšem já je asi je asi měla moc vlhké a kakao se mi za chviličce vpilo, takže jsem je nakonec obalila v drcených mandlích. Dejte odpočinout do lednice alespoň přes noc.
Z hmoty vytvářejte kuličky. Pokud se vám zdá, že hmota příliš nedrží, dejte ji na chvilku odpočinout do ledničky, ztuhne a půjde vám to lépe.
Následně kuličky obalte, můžete je obalovat v kakau, ovšem já je asi je asi měla moc vlhké a kakao se mi za chviličce vpilo, takže jsem je nakonec obalila v drcených mandlích. Dejte odpočinout do lednice alespoň přes noc.
Kuličky skladujte s lednici.
0 komentářů