Polévka z řepy
Červená řepa je dokonalost! Můžete z ní udělat pomazánku, přidat ji do rizota, udělat zní džus, ale hlavně z ní můžete udělat polívku, která vás v deštivých dnech zahřeje a dodá vám energii. Řepě dávám 10 bodů z 10 =D ... Tato polévka z řepy má navíc pikantní říz a naprosto užasnou chuť podzimu.
INGREDIENCE:
cca 1 kg řepy (oloupané a nakrájené na kostičky)
2 lžíce másla
větší cibule (nakrájená nejemno)
400g konzervy s rajčatovým protlakem
1 l zeleninového vývaru
sůl, pepř, tymián, med, citronová šťáva na dochucení
1 stroužek česneku (prolisovaný)
zakysaná smetana (pro light verzi můžete použít bílý jogurt)
nastrouhaný křen (já použila jablečný)
POSTUP:
Cibulku si osmahneme na másle (v hrnci), a když má zlatavou barvu, přidáme červenou řepu a chvíli opékáme. poté přidáme rajčatový protlak a vývar a vaříme, dokud řepa nezměkne (cca 20-25 min).
Ponorným mixérem polévku rozmixujeme, dejte si záležet, ať je opravdu hladká. Poté použijeme ingredience na dochucení. Pohrajte si s chutí polévky tak, aby byla přesně podle vašich představ. Na závěr přidáme prolisovaný česnek.
Až polévku neservírujete, ozdobte jí zakysanou smetanou a křenem.
TIP: dávejte si velký pozor při práci s řepou, je velmi těžké ji pak dostat z oblečení ;)
0 komentářů