Avokádový pudink
O tom jak je avokádo úžasné, už dneska ví všichni milovníci zdravého jídla. Když jsem s avokádem začínala, rozhodně to nebyla láska na první pohled (čokoládu nic nepřekoná!) a spíše to byla snaha používat ho v kuchyni, než vyloženě chuť ho jíst. Nicméně časem jsem objevila spoustu receptů a zjistila, jak dokonalé avokádo je. Spolu s burákovým máslem (které buď milujete, nebo nesnášíte, ovšem v tomto receptu ho 100% milovat začnete, i pokud jste doteď byli jeho skalními odpůrci) a banánem tvoří užasnou chuť.
Poznámka: pokud chcete, aby avokádo zachutnalo i těm nejmenším, není nic lepšího, než tento pudink.
INGREDIENCE:
2 banány (co nejvíce zralé)
2 avokáda
3 lžíce kakaa
3 lžíce burákového másla
Troška mandlového mléka
kokosová šlehačka
POSTUP:
Banány i avokáda oloupejte, nakrájejte na kostičky a rozmixujte na kaši. Do mixéru přidejte i kakao,burákové máslo a mandlové mléko (množství regulujte podle toho, aby měla hmota příjemně krémovou konzistenci).
Šlehačku vyšlehejte do tuha. Avokádovou hmotou naplňte mističky, ozdobte našlehanou smetanou a případně i troškou burákového másla.
TIP: pokud vaše banány nebyly dost zralé a pudink se vám zdá málo sladký, přidejte lžíci medu, nebo javorového sirupu.
0 komentářů