Pomazánka z červené řepy

11:13 , ,



Další recept z řepy aneb jak jsme měli řepný týden.
Abychom se dobře pochopili, nebylo to schválně. Úžasnou výhodou sezonních potravin je jejich cena. Když jsem narazila na řepu, která byla za hubičku, koupila jsem jí za 2,5 kg a týden jsme měli v kuchyni pěkně červeno! Ale stěžovat si nebudu, do její chuti jsem se úplně zbláznila a navíc jsem vyzkoušela skvělé nové recepty.



INGREDIENCE:
1 větší červená řepa
1 balení lučiny
1 stroužek česneku (kro má rád, může dát i dva)
sůl, pepř
pažitka

POSTUP:
Řepu si oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme (cca 20 min). Potom dáme řepu do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši.

Necháme chvíli vychladnout a přidáme lučinu a prolisovaný česnek. Zamícháme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Při servírování ozdobíme nasekanou pažitkou.

TIP: dávejte si velký pozor při práci s řepou, je velmi těžké ji pak dostat z oblečení ;)

0 komentářů