Jablečné pyré s konopným semínkem

2:59



Vždycky se snažím ve své kuchyni používat sezonní potraviny. Když je podzim, jablka jsou mojí surovinou číslo jedna. Zbožňuji vůni pečeného jablka nebo když se suší křížaly (Tip: pokud doma sušíte křížaly, dejte na jablíčka trošku skořice, chutnají pak opravdu úžasně). Jablečné pyré je úžasné díky tomu, že vám zažene chuť na sladké a jeho vaření provoní celý dům. Konopným semínkem přidáte spoustu vitaminů a zdraví prospěšných látek. Mimochodem konopí, patří mezi superfoods - super potraviny, což jsou potraviny obsahující mnoho zdraví prospěšných látek. Někdy jsou také označovány jako potraviny budoucnosti.


INGREDIENCE:
3 velká jablka
kelímek bílého nízkotučného jogurtu
2 lžíce konopných semínek (loupaná!)
2 lžičky skořice
Hrst rozinek
Citronová šťáva z 1/2 citronu

POSTUP:
Jablka oloupejte, očistěte a nakrájejte. Dejte do kastrůlku s trochou vody a nechte dusit tak 10 min. Potom přidejte rozinky a duste dalších 5 min.

Rozvařená jablka s rozinkami dejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience (nechte si trošku jogurtu na finální nazdobení). Mixujte, dokud nebudete mít krásně hladké pyré.

Pyré naplňte do skleniček a dejte do ledničky tuhnout. Před podáváním ozdobte lžičkou jogurtu, posypte skořicí a přihoďte pár rozinek.

TIP: pokud by se vám pyré nezdálo dost sladké, přidejte lžíci medu.

0 komentářů