Chocolate mousse - Čokoládová pěna

5:47


Čokoládová pěna ... tak si říkám, že to samo o sobě zní tak lahodně, že už k tomu asi ani nemusím nic psát



INGREDIENCE:
(na 6 porcí)
200 g čokolády
3 bílky
50 g cukru
250 ml smetany ke šlehání
TIP: 4 lžíce brandy

POSTUP:
Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni. Nechte chvilku zchladnout a pokud chcete, přimíchejte brandy.

Vyšlehejte si z bílků tuhý sníh, přidejte cukry a znovu šlehejte. Když je sníh krásně našlehaný, postupně ho vmíchávejte do rozpuštěné čokolády.

Odlijte si 100 ml smetany ke šlehání a vyšlehejte ji do tuha a přidejte do čokoládové směsi. Pokud chcete mít čokoládu opravdu našlehanou, můžete ji v této fázi např. 3-5 min šlehat, pokud to neuděláte, bude pěna také vynikající, jen ne tolik nadýchaná.

Pěnu rozdělte do jednotlivých mističek a dejte do ledničky ztuhnout.
Před podáváním si našlehejte zbytek smetany ke šlehání a ozdobte s ní chocolete mousse. Před podáváním můžete také ozdobit nastrouhanou čokoládou, či hoblinkami čokolády.

0 komentářů