Švestkový crumble

12:33 , ,


Víte proč ještě je podzim super? (kromě krásně barevného listí, dýňového latté a kaštanů) Protože nám dává spoustu sezonních surovin, které díky své čerstvosti, zvednou naše kuchařské počiny ještě o stupeň výš. Crumble je pro mě receptem tohoto podzimu a švestky byly tak velkým pokušením, že jsem ho z nich hned upekla. Nebudu vám tu básnit o úžasné jednoduchosti receptu, ostatně to si vyzkoušíte sami, ale je nezbytně nutné vás upozornit, že pokud si dáte švestkový crumble ještě teplý a s kopečkem vanilkové zmrzliny, je to těžce návykové!!



INGREDIENCE:
Švestky

DROBENKA:
Pohanková mouka
Třtinový cukr
Máslo (změklé)

MNOŽSTVÍ VŠECH INGREDIENCÍ SI MŮŽETE MĚNIT DLE VELIKOSTI MISKY NA ZAPÉKÁNÍ (tato je na jednu větší, nebo tři menší)

POSTUP:
Švestky vypeckujeme a podle libosti nakrájíme do zapékacích mističek. Pokud se vám švestky nezdají dost sladké, můžete přisypat cukr, ale pokus si je kupujete v sezóně (nejlépe na farmářském trhu) a správně uzrálé, určitě to nebude potřeba. 

Smícháním a prohnětením všech ingrediencí utvořte drobenku. Posypte švestky drobenkou a pečte na 180'C asi 30 min. 



0 komentářů