Švestkový crumble
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6j7LLXDINQmwi0fu2BP8QKL1p0cHcb4kl9lBrW0j_DwkSkGcOjeEj0SVRBL19OHDWOMwlc6YkE4621Y2tN8K-GybdAQ7zhDJQJevsrpckDPzqTOU2uZ0D5DuXbA1JU_L7CJezn7TUhrw2/s1600/blogger-image--137456554.jpg)
Víte proč ještě je podzim super? (kromě krásně barevného listí, dýňového latté a kaštanů) Protože nám dává spoustu sezonních surovin, které díky své čerstvosti, zvednou naše kuchařské počiny ještě o stupeň výš. Crumble je pro mě receptem tohoto podzimu a švestky byly tak velkým pokušením, že jsem ho z nich hned upekla. Nebudu vám tu básnit o úžasné jednoduchosti receptu, ostatně to si vyzkoušíte sami, ale je nezbytně nutné vás upozornit, že pokud si dáte švestkový crumble ještě teplý a s kopečkem vanilkové zmrzliny, je to těžce návykové!!
INGREDIENCE:
DROBENKA:
Pohanková mouka
Třtinový cukr
Máslo (změklé)
MNOŽSTVÍ VŠECH INGREDIENCÍ SI MŮŽETE MĚNIT DLE VELIKOSTI MISKY NA ZAPÉKÁNÍ (tato je na jednu větší, nebo tři menší)
POSTUP:
Švestky vypeckujeme a podle libosti nakrájíme do zapékacích mističek. Pokud se vám švestky nezdají dost sladké, můžete přisypat cukr, ale pokus si je kupujete v sezóně (nejlépe na farmářském trhu) a správně uzrálé, určitě to nebude potřeba.
Smícháním a prohnětením všech ingrediencí utvořte drobenku. Posypte švestky drobenkou a pečte na 180'C asi 30 min.
0 komentářů