Zasněžený švestkový koláč
Naše švestka, kterou jsme před dvěma lety zasadili, letos začala plodit. Nemohla jsem si pomoct a hned jsem začala vymýšlet co z těch sladkých švestiček upeču. Výsledek? Naprosto povznášející chuť sladkých švestek a nebesky lehkého sněhu. Až jsem sama byla překvapena jak moc jsem si tento koláč zamilovala. A pokud budete mít na koláč chuť, dejte si ho hned po upečení!! Tak je totiž stejně nejlepší.
TĚSTO:
250 g celozrnné hladké mouky
170 g rozpuštěného másla
70 g třtinového cukru
2 žloutky
Švestky (nakrájené na čtvrtiny)
SNÍH:
3 bílky
3 lžíce moučkového cukru
POSTUP:
Z ingrediencí na těsto vytvořte kompaktní hmotu a prsty jí vmačkejte do větší kulaté formy vyložené pečicím papírem. Naházejte na těsto švestky a pečte cca 30 min na 180°C.
Bílky vyšlehejte, přimíchejte cukr a naneste na koláč. Pečte dalších 10 min, dokud sníh nezrůžoví.
Nechte vychladnout ve formě a podávejte.
Nechte vychladnout ve formě a podávejte.
0 komentářů