Nutellový cheesecake

8:21 , ,


Přišel konec léta, dovolené i prázdniny už máme za sebou, plavková sezóna konči. Je tedy čas si oddychnout od diet, cvičení a vystávání před zrcadlem v plavkách při přeměřování svých poctivě vydřených výsledků. Pojďte se odměnit a při vzpomínkách na krásné dny si zamlsejte. Nutellový cheesecake je k takovému účelu ideální.


INGREDIENCE:
150 g vícerznných Bebe sušenek (1 balení)
100 g rozpuštěného másla + 1 lžíce másla
750 g nízkotučného tvarohu ve vaničce (3 balení)
4 vejce
Půl hrnku třtinového cukru
200-250 g mascarpone (jedno balení)
200-300 g nutely (pokud se rozhodnete dělat i polevu, tak dalších 100)

POSTUP:
Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a promícháme. Hmotu vtlačíme do dortové formy. Okraje udělat můžete, ale podle mě je chees cake elegantnější bez okrajů. 


Dále pokračujeme s náplní. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do jedné ze dvou částí přimícháme 300 g nutely (mně třeba stačilo jen 200 g, ale záleží na každém z vás, jak moc má nutellu rád).



Teď si vytvoříme mramorování. Dělá se to tak, že do středu formy dáváte střídavě po lžících směsi (doporučuji použít hodně velké lžíce, nebo klidně malé naběračky). Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé a to děláme pořád dokola, dokud obě směsi nedojdou.


Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 60 minut (já jsem to v horkovzdušné troubě pekla jen na 160°C, musíte koláč hlídat a teplotu regulovat podle konzistence náplně, která by měla být spíše pevná, ale ne zas vysušená). Necháme pomalu chladnout několik hodin (je dobré nechat přes noc odležet v ledničce). Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.

TIP: kdo je velkým milovníkem nutelly, může si na cheesecake udělat polevu. Stačí zahřát 100 g mutelly, 1 lžíci másla a jednu smetanu ke šlehání a koláč tím přelít, nebo třeba jen pocákat

0 komentářů