Dýňová polévka
Dýňová polévka je moje nejmilejší polévka vůbec. Fascinuje mě rozmanitá chuť dýně, protože chutná jako brambor, mrkev a celer zároveň. Navíc je tato polévka neuvěřitelně jednoduchá a zdravá. A díky své hutnosti (nezahušťuji! Polévka se zahustí rozmixováním dýně), je ideální jako večeře nebo lehký oběd.
INGREDIENCE:
Dýně hokaido
1,5 a 2 litry zeleninového vývaru (množství záleží na velikosti dýně)
Creme fraiche
10 g másla
2 lžíce třtinového cukru
Dýňová semínka na ozdobu (já dala i piniová)
POSTUP:
Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky. Kostičky pak lehce osmahneme na másle (v hrnci). Potom zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Dále odstavíme z plotny a ponorným mixérem rozmixujeme.
Potom přimícháme cukr a creme fraiche (trochu si nechte na ozdobení). Podle chuti můžete přidat cukr či sůl.
Polévku ozdobte opraženými dýňovými semínky a smetanou.
TIP: k polévce opečte několik kousků celozrnného toustového chleba. Můžete na něj také přidat sýr a nechat ho rozpéct.
TIP: do polévky můžete přidat uzeného lososa s koprem. Je to chuťově skvělá kombinace, která vytvoří luxusní dojem.
0 komentářů