Borůvkovo-kokosový koláč
Exotický kokos kombinovaný s temně fialovými borůvkami tvoří delikátní chuť. Koláč mi nejvíce chutná, když je ještě vlahý a zalitý studeným krémem, ale když kolem něj jdu v kuchyni, uříznu si kousek jen tak. Sedněte si s přáteli na zahradu, udělejte si dobrou kávu a vychutnejte tuhle lahůdku.
INGREDIENCE:
180 g másla
180 g hnědého cukru
2 vejce
100 g mletých mandlí
150 g pohankové mouky hladké
2 lžičky kypřícího prášku
60 g strouhaného kokosu
300 g borůvek (můžou být čerstvé i mražené)
KRÉM
1 kelímek zakysané smetany
2-3 lžíce kokosové smetany
POSTUP:
Máslo a cukr ušleháme do pěny. Všleháme vejce a mleté mandle. Zvlášť si smícháme mouku a kypří prášek a přimícháme k základu. Dále za stálého míchání přidáme kokos a nakonec borůvky.
Těsto přendáme do kulaté formy vyložené pečicím papírem a pečmene v troubě předpečené na 180°C asi 50 minut (záleží na velikosti formy). Koláč musí pěkně vyběhnout a na povrchu zezlátnout.
Po upečení necháme vychladnout a podáve. Ke každému kousku přidáme kopeček krému (vytvořený ze smíchané zakysané smetany a kokosové smetany).
0 komentářů