Borůvkový koláč s tvarohem

400 g pohankové mouky
200 g tuku na pečení
120 g hnědého cukru (kdo chce, může použít i cukr moučku)
2 žloutky
Lžíce mléka (můžete přidat podle potřeby)
Šťáva z 1/2 citronu
NÁPLŇ:
750 g měkkého nízkotučného tvarohu
500 g borůvek
2 vejce
4 velké lžíce medu (nebo 150 g cukru)
Citronová kůra z 1/2 citronu
40 g změklého másla
DROBENKA:
150 g pohankové mouky
150 g hnědého cukru
3 lžíce změklého másla
POSTUP:
Smícháme všechny ingredience na těsto a vypracujeme těsto. Formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní vložíme (já ho ho prsty vmačkám do formy a dlaněmi uhladím, ale pokud chcete, můžete si těsto klidně vyválet a až pak přenést do formy) tak, aby po okrajích formy byly okraje. Dáme do trouby a pečeme na 190'C dokud těsto lehce než zrůžoví.
Tvaroh, vejce, med, kůru i máslo smícháme a důkladně promícháme, aby se vytvořil krém, který naneseme na předpečený korpus a dáme znovu do trouby. Pečeme dokud tvaroh nezrůžoví.
Vypracujeme dobrenku. Smícháme v misce cukr, mouku a změklé máslo a prsty promačkáme a vypracujeme drobenku. Na předpečený tvaroh nasypeme borůvky a potom drobenku. Dáme do trouby a pečeme (opět) dorůžova (čas nejde napsat, odvijí se od tvaru formy a výšky koláče :))
0 komentářů