Muffiny s angreštem
Kdo má zahrádku, tak má teď doma určitě spostu angreštu, který už se mu samotný přejedl. Jako vždy mě ovšem přebytek sezóní potraviny trápil a proto tu mám jedno sladké řešení. Exotická a kyselá chuť angreštu je v létě skvělé osvěžení a banán který muffin zvláční ho i přirozeně osladí a kyselou angreštu se tak skvěle vyrovná.
INGREDIENCE:
250 g hladké mouky (já použila pohankovou)
120 g hnědého cukru (klidně můžete i přidat, sami víte moc dobře, jak umí být angrešt kyselý ;))
2 lžičky prášku do pečení
špetka soli
2 vejce
200 ml mléka
85 g másla (rozpuštěného a zchladlého)
2 větší hrsti angreštu (zbaveného sťopky i bubáčka a omytého) + na ozdobení (nakrájený na půlky)
2 banány (čím zralejší, tím lepší)
120 g hnědého cukru (klidně můžete i přidat, sami víte moc dobře, jak umí být angrešt kyselý ;))
2 lžičky prášku do pečení
špetka soli
2 vejce
200 ml mléka
85 g másla (rozpuštěného a zchladlého)
2 větší hrsti angreštu (zbaveného sťopky i bubáčka a omytého) + na ozdobení (nakrájený na půlky)
2 banány (čím zralejší, tím lepší)
POSTUP:
Smícháme všechny suché ingredience a do druhé misky všechny mokré. Banány rozmačkáme a přidáme do mokrých ingrediencí. Obě směsi smícháme (opravdu jen promíchejte, pokud to přemícháte, nemusely by se vám muffiny nafouknout) a přidáme angrešt.
Připravíme si muffinové formy (nejlépe silikonové, protože ovocné muffiny se obecně na papírové košíčky hodně lepí) a naplníme je zhruba do 3/4. Ozdobíme nakrájenými půlkami angreštu a pečme cca 20min na 180'C
0 komentářů