Tortilly s guacamole

5:32

Avokádové guacamole je skvělé mexická omáčka, kterou můžete požít třeba na tousty nebo k nachos, mne jí můj přítel naučil dávat do tortil a je to podle mne ta nejlepší varianta! Omáčku si navíc můžete připravit dopředu a pak už ji jen zabalíte do tortil a máte lehký výborný oběd nebo véču. Avokádo dodá omáčce máslovou chuť a o tom jak je zdravé snad ani psát nemusím. Pokud máte domácí gril, jsou to body navíc a jídlo tak bude ještě o něco lepší. Rozhodně budete nadšeni.


INGREDIENCE: 
Tortily
5 velkých žampionů
3 světle zelená avokáda (vybírejte měkčí)
5 velkých rajčat
2 velké cibule
Koření fajitas
Sůl, pepř

POSTUP:
Nejprve si připravíme guacamole. Nakrájíme si cibule a mixérem rozsekáme (komu vadí chuť syrové cibule, muže si ji předtím osmahnout), přidáme oloupané a nakrájené avokádo a na konec rajčata, také na drobno nakrájená (u dvou z rajčat odstraňte tekutý střed a nakrájejte pouze vnější část). Vše pořádně promixujte a vytvořte kašovitou směs, tu pak dochuťte solí, pepřem, ale hlavě koření fajitas (kdo má rád pálivé, může přidat i chilli).

Pokud nemáte možnost suroviny namixovat, můžete je nakrájet hodně na jemno a pak ještě vidličkou řádně promačkat. 

Žampiony omyjeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které pak osmahneme na pánvičce. 

Připravíme si tortily. Vždy půlku tortily namažeme naší avokádovou směsí a poklademe na ni osmažené žampiony. Přehneme na půl a pak na čtvrtinu. Pokud máte gril, dejte na 2 minutky zapéct. Pokud ne, můžete použít i troubu a nebo už tortilly vůbec nezapékat (v tom případě ale doporučuji, si je před zabalováním předehřát v mikrovlnce)

TIP: pokud chcete mít luxusnější variantu, přidejte k žampionům na drobno nakrájené kuřecí maso, které osmahnete a pak spolu s žampiony přidáte do tortill. 

TIP: je to tedy míchání kuchyní, ale já mám ráda přidat do typicky mexického guacamole trochu italského parmazánu. 50g jemně strouhaného parmazánu zvedne guacamole o level výš a navíc ho zahustí, pokud máte směs příliš tekutou. 

0 komentářů