Cuketový quiche

9:13

Ten kdo už se do slaných koláčů pustil a zamiloval se do nich stejně jako já, bude tímto 100% nadšen. Cuketa je prostě skvělá snad na všechny způsoby (i tenhle koláč mě v tom utvrdil) nehledě na to, že je moooc zdravá (pro ty co hubnou do plavek, ale i pro všechny co jí zdravě, kupte si jí 2x tolik a můžete si ji ogrilovat, až dostanete chuť na nějakou mňaminu). Doporučuji přidat si do koláče, co máte rádi, pak vám bude chutnat ještě víc.




INGREDIENCE-TĚSTO:
300 g celozrnné mouky
150 g másla
sůl
studená voda - aby těsto bylo tuhé a nelepilo se, cca 100 ml

NÁPLŇ:

600 g cukety
1 cibule
250 g mozzarella
30 g Parmezánu (je možné vynechat nebo nahradit jiným sýrem)
2 vejce
Sůl, pepř
Pár lístků bazalky (může být i sušená) 

POSTUP:
Mouku, sůl, rozpuštěné máslo smícháme a propracujeme v těsto. Podle potřeby přidáme vodu.

Připravíme si formu na pečení (spíše větší, koláče jsou lepší nižší a propečenější) na kterou dáme pečící papír a prsty v mačkáme připravené těsto tak, abychom měli okraje cca 5 cm.

Troubu si předehřejeme cca na 180C. Na těsto položíme kus pečícího papíru, propícháme ho vidličkou  a nasypeme na něj hrst suchých fazolí. Pečeme 15 min a poté sundáme fazole a necháme péct ještě 5 min. Zatím si připravíme náplň.


Cukety omyjte a nastrouhejte nejemno. Promíchejte s na jemno nakrájenou mozzarellou, nastrouhaným parmezánem, přidejte vejce a nasekanou bazalku. Osolte a opepřete. Na pánvičce si osmahněte cibulku a také přidejte.


Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme zhruba 30 min na 170C (náplň musí ztuhnout a lehce zezlátnout). Koláč nechte po vyndání z trouby ještě chvilku ve formě.

TIP: Zapojte vlastní fantazii, koukněte co máte v ledníčce a podle chuti můžete přidat třeba rajčata, olivy, papriku nebo osmaženou slaninku

0 komentářů