Kakaové cupcaky

9:31

Tmavě těsto a bílý krémíček vypadají skvěle. Já akorát zas až tak moc nemusím ve všem čokoládu, navíc mí vyloženě čokoládové muffiny přijdou dost těžké, nejsou moc vláčné a špatně se nafukují. Raději tedy dělám tyhle kakaové. Na pohled byste řekli, že jsou čokoládové a přitom jsou mnohem nadýchanější, než většina čokoládových a navíc si můžete odpočítat i pár kalorií právě díky tomu, že tam ta čokoláda není (no ale co si budeme povídat, žádný dietní zázrak to tedy není). Tvarohový krém je návykový, ale zkuste ho moc neujídat, ať vám zbude na zdobení ;)


TĚSTO:
250 g herry, másla nebo jiného oleje
250 g špaldové hladké mouky
1 vejce
100 g třtinového cukru
3 lžičky prášku do pečiva
Hrnek mléka (přilévejte postupně podle potřeby)
50 g kakaa

KRÉM:
Vanička tvarohu (o pokojové teplotě)
Lžička skořice
Lžíce mletých mandlí (může být i víc)
50 g změklého másla
med podle chuti

POSTUP:
Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao v jedné misce. V druhé vyšleháme vejce, cukr, tuk a spojíme s obě směsi dohromady za postupného přidávání mléka. Těsto promícháme a neplníme s ním muffinové košíčky a pečeme asi 20 min na 200°C.

Všechny ingredience na krém smícháme a necháme odpočinout v ledničce. Zdobíme s ním vychladlé muffiny a můžeme na ozdobu posypat skořicí nebo namletými mandlemi.

0 komentářů