Mléčný řez

12:25

katka.valuchvoa@seznam.cz
Znáte takovou tu reklamu, jak v ní tlesknou a spadne lednička a oni si z ní vezmou ten úžasný řezík co prostě všem musí chutnat? Tak přesně kvůli té jsem se do tohoto řezíku pustila. Teda ne že bych si předtím nezkusila tlesknout, jestli náhodou ta lednička nespadne (nespadla), ale hlavně jsem si chtěla udělat variantu bez éček a dalších zbytečných věcí které jsou do takovýhle dobrůtek přidávány.

Jak moc se to povedlo, to už posuďte samy až to vyzkoušíte. Nebudu vám lhát, není to úplně na chlup stejné, ale i tak je to moc výborné. Receptem jsem se inspirovala v Albertu a samozřejmě jsem upravovala.



INGREDIENCE:
7 vajec
2 lžíce rýžového oleje
5 lžic hnědého cukru
4 lžíce holandského kakaa
pul hrnku kukuřičné mouky (můžete použít i jinou, ale rozhodně hladší, aby byl dezert vláčný)
2 lžičky prášku do pečiva

KRÉM:
1/2 kostky másla
5 lžic medu
2 nízkotučné tvarohy ve vaničce
1 smetana ke šlehání

POSTUP:
Vajíčka si rozklepneme a vyšleháme do pěny (cca 5 min šlehání robotem), přidáme cukr, olej, kakao a promícháme. Potom přidáme i mouku smíchanou s kypřícím práškem a znovu promícháme (nepodceňujte to a promíchejte si mouku s práškem zvláště, je důležité, aby to pak pořádně nekypřilo).

Připravíme si menší plech (já měla 25x35 cm), dáme na něj pečící papír a nalijeme na něj polovinu těsta. Nebojte se, že je moc tenké, důkladně ho rozetřete po celém plechu. pečte cca 8 min na 180°C (hlídejte si to, aby se vám korpus nespálil). Po vynadání z trouby přendejte těsto na plochu (pozor ať se vám nezlomí) a stejným postupem upečte druhou část těsta.

Mezi tím, co nám budou těsta chladnout, uděláme si krém. Vyšleháme smetanu do tuha pak k ní přimícháme med, tvaroh (o pokojové teplotě) a máslo (které je úplně změklé). Vše pořádně promícháme a naneseme na jeden z plátů těsta. Rovnoměrně rozetřeme a přikryjeme druhým plátem.

Řez nechte odpočívat v lednici nejlépe přes noc, bude pak dokonale vláčný.

0 komentářů