Mini jablečné koláčky

6:44

Jablka prostě seženete vždycky a kdekoli (teda doufám!), takže je tento recept naprosto nenáročný na suroviny a můžete si ho udělat kdykoli. Těstíčko je opravdu křehké a tyhle koláčky jsou skvělá snídaně! Já si je vždycky ještě přihřeji v mikrovlnce, protože tak jsou podle mne nejlepší. Teď mě tak napadá, byla by k nim moc dobrá domácí šlehačka, takže to určitě zkuste a dejte vědět jak to chutná ;D


INGREDIENCE:
2 a půl hrnku celozrnné mouky
špetka soli
70g rozpuštěného másla
lžíce hnědého cukru
voda podle potřeby

NA NÁPLŇ:
2 lžíce mouky (já použila kukuřičnou)
Šťáva a kůra z půlky citronu
3 na kostičky nakrájená jablka
1/2 hrnku jablečného pyré (podle potřeby můžete přidat)
3 lžíce medu
lžička skořice

POSTUP:
Připravte si košíčky. Já používám muffinové, silikonové, ale větší velikost než na normální muffiny. Ale každý si poradí podle toho, co má doma =)

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hmotu. 1/3 těsta si odložte stranou, zbytkem vyplníme košíčky. Pokus vám drží pohromadě, můžeme jí rozválet a po malých plátech vykládat košíčky, mě se ale hmota sypala, takže jsem ji jednoduše nasypala do košíčků a vmačkala prsty tak, aby byla jen po stranách a na dně.

Dále smíchejte všechny věci na náplň a naplňte s ní košíčky (košíčky se nebudou nafukovat, takže s náplní nešetřete).

Ze zbytku těsta si vytvořte proužky, které dáte šikmo přes naplněné košíčky.

Pečeme na 180°C dokud nám mřížky na povrchu nezačnou zlátnout (cca 20-30 min, ale záleží na velikosti košíčků!)

0 komentářů