Jablěčná bábovka
Nejlepší věci najdete tam, kde je nejmíň
čekáte. To mi takhle jednou malej brácha přinesl Méďu Pusíka (časopis), ukázal
mi v něm recept a povídal, že tohle se mnou chce upéct. Tak jsme se do toho
pustili, rovnou jsme si ji samozřejmě i upravili podle svého a výsledek byl
mnohem lepší, než jsem čekala. Navíc přitom ušpiníte jen jednu mísu a formu,
takže nastrouhejte jablka a pusťte se do toho.
BTW: já používám na bábovky silikonovou formu, nedám na ni dopustit, je fakt nejlepší. Pokud ji ovšem nemáte a budete používat pevnou formu, nezapomeňte ji vymazat máslem a vysypat moukou.
INGREDIENCE:
125g cukru
125g másla
Špetka soli
Lžička skořice
250g špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Velká hrst rozinek
5 lžic jablečné šťávy (nebo 3 lžíce pyré)
2 nastrouhaná jablka
POSTUP:
Smíchejte mouku s kypřícím práškem a potom přidejte
všechny ostatní ingredience.
Pečte na 170°C asi 45 min.
0 komentářů