Panna cotta
Když jsem zjistila, jak jednoduché je panna cottu udělat,
dlouho se doma nedělalo nic jiného. Je to skvělej letní zákusek, který budete
milovat.
INGREDIENCE:
2 lžičky jemně mleté želatiny (doporučuju od Dr. Oetkera)
500ml smetany (já použila rostlinou formu creme fraiche,
protože má mnohem nižší obsah tuku, než třeba smetana ke šlehání)
30g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
Troška oleje na vytření formiček
Omáčka:
Jahody, borůvky, maliny – prostě co máte rádi
Cukr podle chuti
POSTUP:
Smíchejte 2 lžíce vody a 2 lžičky želatiny a nechte 5 min
stát. Formičky si vymažte olejem
Smetanu zahřejte s cukrem a vanilkou. Nechte přijít
k varu a přidejte želatinu a 3 min povařte, aby se želatina rozpustila.
Poté směs rozlijte do připravených formiček.
Panna cottu dejte do ledničky, neděste se, že netuhne, bude
to trvat tak 3-4 hod, než pořádně ztuhne. Ovoce na omáčku si jen rozehřejte
v kastrůlku a rozmačkejte a přidejte cukr podle chuti. Nechte vychladnout
a podávejte s panna cottou.
TIP: Místo ovocné omáčku můžete panna cottu polít třeba
čokoládou nebo karamelem.
0 komentářů