Rebarborový koláč

7:36


Přichází rebarborová sezona! Když chci něco péct, recepty z rebarbory většinou přeskakuji, jenže v obchodě mě vždycky zaujme, jak vypadá zajímavě a nakonec jí koupím. A to je moc dobře, protože v koláči je vážně skvělá. Při pečení úplně změní chuť a zesládne. Tenhle koláč je skvělý třeba k snídani.


INGREDIENCE:
125 g másla
20 g cukru
250 g hladké mouky (já použila rýžovou a těsto bylo úžasně křehké)
3–4 lžíce vody
500 g rebarbory
1 jablko (pokud je máte rádi, dejte klidně 2)
2 lžičky skořice

NÁPLŇ:
500 g tvarohu
1 vejce
2 vanilkové cukry
2–3 lžíce mléka
velkou hrst rozinek
hrst mandlových lupínků

POSTUP:
Mouku, rozpuštěné máslo, špetku soli a cukr smíchejte dohromady. Podle potřeby přidejte cca 2 lžíce vody. Těsto propracujte a schovejte na chvíli do ledničky.

Rebarboru si omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Jablka oloupejte, vyndejte jadřince a taky nakrájejte na kostičky. V mističce smíchejte tvaroh, vejce, oba vanilkové cukry a 2-3 lžíce mléka.

Připravte si koláčovou formu s pečícím papírem. Z lednice vyndejte těsto a vmačkejte ho do formy (můžete si ho vyválet a vložit do formy jako placku, ale proč špinit další nádobí). Nasypte na něj rebarboru a jablka a posypte skořicí. Poté poleje tvarohovou směsí. Posypte rozinkami (snažte se je lehce vtlačit do tvarohu – když budou ve vlhkém prostředí, tak se nenafouknou a nezhořknou) a plátky mandlí.

0 komentářů