Banánové muffiny s kokosovou čepicí
Banány mám ráda prostě ve všem. Když se jejich chuť ještě
spojí s vláčným krémem, je to lahoda. Cupcaky jsou navíc celkem jednoduché a vypadají senzačně. Díky
banánům jsou vláčné a při pečení nepraskají. Krém by sice určitě nepatřil do
jídelníčku dietářů, ale jednou za čas si zahřešit přeci musíme.
INGREDIENCE:
125 g másla
130 g třtinového cukru
2 vejce
3 banány (klidně trošku přezrálé)
Lžička kypřícího prášku
4 lžíce mléka (já požila mandlové)
225 g hladké kukuřičné mouky (můžete použít i normální
mouku, ale díky kukuřičné má těsto krásně žluťounkou barvu)
Kokos na obalení
Krém:
250 g mascarpone
2 lžíce medu nebo agáve sirupu
Smetana ke šlehání
Vanilkový lusk
POSTUP:
Vyšlehejte máslo s cukrem a přidejte vejce a mléko.
V druhé míse si smíchejte mouku a kypřící prášek a poté smíchejte
s tekutou směsí. Přidejte vidličkou rozmačkané banány (pokud se vám nedaří
je rozmačkat na kaši, použijte ruční mixér). Těstem naplňte muffinové košíčky a
pečte 20 min na 170°C.
Mascarpone o pokojové teplotě si po
lžicích promíchejte v míse. Potom přidejte med (či agáve sirup) a semínka
z vanilkového lusku. Poté po lžících a pomalu vmíchávejte ušlehanou
smetanu. Dělejte to opravdu pomalu, vyvarujete se tak cuckám a krému a moc času
vám to stejně nezabere.
Nasypte si kokos do hlubokého talíře. Na
vychladlých muffinkách udělejte z krému pořádnou čepici a pak obalte
v připraveném kokosu. Pokud chcete, můžete si koupit například marcipánové
kvítečky a cupcaky jimi ozdobit.
0 komentářů