Banánové muffiny s kokosovou čepicí

6:25


Banány mám ráda prostě ve všem. Když se jejich chuť ještě spojí s vláčným krémem, je to lahoda. Cupcaky jsou  navíc celkem jednoduché a vypadají senzačně. Díky banánům jsou vláčné a při pečení nepraskají. Krém by sice určitě nepatřil do jídelníčku dietářů, ale jednou za čas si zahřešit přeci musíme.


INGREDIENCE:
125 g másla
130 g třtinového cukru
2  vejce
3 banány (klidně trošku přezrálé)
Lžička kypřícího prášku
4 lžíce mléka (já požila mandlové)
225 g hladké kukuřičné mouky (můžete použít i normální mouku, ale díky kukuřičné má těsto krásně žluťounkou barvu)
Kokos na obalení

Krém:
250 g mascarpone
2 lžíce medu nebo agáve sirupu
Smetana ke šlehání
Vanilkový lusk

POSTUP:
Vyšlehejte máslo s cukrem a přidejte vejce a mléko. V druhé míse si smíchejte mouku a kypřící prášek a poté smíchejte s tekutou směsí. Přidejte vidličkou rozmačkané banány (pokud se vám nedaří je rozmačkat na kaši, použijte ruční mixér). Těstem naplňte muffinové košíčky a pečte 20 min na 170°C.

Mascarpone o pokojové teplotě si po lžicích promíchejte v míse. Potom přidejte med (či agáve sirup) a semínka z vanilkového lusku. Poté po lžících a pomalu vmíchávejte ušlehanou smetanu. Dělejte to opravdu pomalu, vyvarujete se tak cuckám a krému a moc času vám to stejně nezabere.

Nasypte si kokos do hlubokého talíře. Na vychladlých muffinkách udělejte z krému pořádnou čepici a pak obalte v připraveném kokosu. Pokud chcete, můžete si koupit například marcipánové kvítečky a cupcaky jimi ozdobit.

0 komentářů