Exotická mrkvová polévka
S hrůzou koukám z okna na to deštivé počasí a čím víc prší, tím víc mám potřebu se zahřát. V tu chvíli přicházejí na scénu polévky. Nejlepší jsou svačinové polévky (tzn. když polévku příliš nenaředíte a je opravdu hustá), protože pak vám stačí jako oběd, nebo večeře. Tuto mrkvovou jsme navíc obohatila o pár exoticky chutnajících přísad, díky kterým budou vaše chuťové pohárky tančit sambu.
INGREDIENCE:
1 kg mrkve (oloupané a nakrájené na kolečka)
Velká lžíce rostlinného oleje
1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
Kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru (já dám klidně i 5 cm)
Lžička chilli
1 pomeranč
Konzerva kokosového mléka 400 g
1 l zeleninového vývaru
POSTUP:
Dejte do hrnce olej a zahřejte. Přidejte cibuli, česnek, zázvor, chilli a kůru z celého pomeranče - chvilku osmahněte a přidejte mrkev a ještě chvilinku nechte na mírném plameni dusit pod pokličkou. Přilijte vývar, šťávu z pomeranče a kokosové mléko (trošku si můžete nechat na ozdobu).
Vařte, dokud mrkev úplně nezměkne. Potom rozmixujte a podávejte pokapané kokosovou smetanou a špetkou chilli.
0 komentářů